Kultikus különlegesség

Gondolom mindenkinek van valamilyen farmer ruhadarabja!? Nem mindennapi farmerkülönlegességek Tony Alamo darabjai.

Szeretnék nektek egy különlegességet bemutatni. A furcsa és csodálatos Harajuku’s Dog árucikkek böngészése alatt találkoztam a Tony Alamo névvel. Szórással festett és kövekkel kirakott, strasszos témát használ. Többnyire farmerkabátokat találunk például az eBay-en vagy az Etsy-n ezzel a különleges festékszórásos, strasszköves díszítéssel a „The Tony Alamo of Nashville – For Designers for the Stars” név alatt. Egyfajtaképpen a nyolcvanas éveket idézi. Ha a Google-n írjuk be a Tony Alamo nevet, akkor nem ilyen csodás dolgokat kapunk elsőként, hanem riasztó híreket. Mint kiderül Tony Alamot több nemi erőszakkal és kiskorúak szexuális zaklatásával vádolják és ítélték el. A Tony Alamo üzletág később Tony Alamo of Nashville néven van jelen, de 1994-ben elítélték adócsalás miatt, így jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti. 1989-ben mikor Alamot elítélték, az LA Times magazinban egy különleges cikket hoztak le. A Tony Alamo kabátok teljes árbevétele 500 000 dollárról 1 millióra növekedett. Azt mondta egy interjújában, hogy ő küldi a vázlatait a gyártónak, szavaival idézve „Minden amit csinálok, egy műalkotás” – amit nem vonhatunk kérdés alá, hiszen tényleg műalkotásokat hozott létre. Érdekes, hogy az ellene felhozott vádak alapján még mindig vásárolhatóak művei. Nyilvánvalóan ezt köszönheti az Alamo rajongó sztároknak, mint például Michael Jackson, Mike Tyson és Dolly Parton támogatásának.

Ez egy furcsa meséje ezeknek a vintage példányoknak, amelyekbe Miley Cyrus és Nicki Minaj is beleszeretett. Tavaly decemberben mind a ketten Tony Almo-t viseltek, a Beverly Hills hátú megoldással. Valószínű, hogy Miley nem volt tudatában kabátja eredetének, vagy talán különös története és csillogása tette vonzóvá számára.
Mindenki magának dönti el, hogy elítéli e a művészt vagy sem, de ha el is ítéljük tetteiért, ettől függetlenül talán még igazi különleges alkotásait nem kell vele együtt a mélybe hajítanunk. Hiszen igazán egyedit és csodálatosat hozott létre.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én