A RÉGI az ÚJ őrület

Akár otthon anyáink és nagyanyáink szekrényében is keresgélhetünk ruhadarabokat, amelyeket bátran párosíthatunk az új cuccainkkal és stílusosan hordhatjuk őket így a 21.században is...

Mint ahogyan sokszor mondják, a divat nem új, csak a régi stílusokat veszik elő és újítják fel különféle módon. Más kiegészítőket használunk, másfajta cipővel, felsővel, kabáttal, táskával, mint ezek előtt használták, de a formák és alakzatok ugyanazok maradnak alapjába véve. Még más anyagokból és más-más újabb színekből alkotjuk meg ugyanazok alapján az újat.

Íme az 50-es évek divatja, amelyet ma is ugyanúgy megjelennek a kifutókon. A térd alattig érő szoknyák, a ceruzaszoknyák, a derék van központban, mint ahogyan mostanság megint nagy divat lett.

A 60-as években rövidültek a szoknyák és egyre hangsúlyosabb színekben és egyre különfélébb mintákban pompáztak a kecses kis ruhák, kosztümök.

A 70-es évek a hippi korszakot idézi, a virágos minták tömkelegét és a legkülönfélébb színkombinációk évei voltak. Hódított a bőszárú nadrág, minél bővebb volt a szár, annál jobb volt. Most is azt kell, hogy mondjam, kezd visszajönni a bő szár divatba, persze nem ilyen drasztikus módon, de kezd, ami számomra annyira nem tetszik. de gondolom sokan kedvelői.

A 80-as években kezdett el divatossá válni igazán az, hogy a nők is főként nadrágban, most ahogy mondjuk, leggingekbe öltöztek, nagyon bohókás, lenge és egyben testresimuló formákat öltöttek magukra. A lábszárvédő és tüllszoknya is nagyon kedvelt volt, meg a féloldalas hajviselet is akkoriban hódított. Madonna is ekkoriban robbant be a köztudatba és sok utánzója, követője akadt a különlegesen viselt ruhakölteményeinek.

A 90-es évek már annyira nem is áll távol tőlünk. A farmer és a köldökmutogatás évtizede volt. Ma ismét találkozhatunk ezekkel a stílusjegyekkel, amely akkor volt mindenki nagy kedvence. A bokalengő répanadrágok magassarkúval ékesítve és a szakadt rövidnadrágok, bőrszoknyák is igen kedveltek voltak.

Most már mondhatjuk, hogy mindezek stílusok keverékeit hordjuk, vagy egyes esetekben ugyanazt a formát öltjük magunkra. Nagyon sokrétű a divat és mondhatjuk, hogy az előző 50 év divatját hordjuk magunkon egyszerre, mert mindegyikből lehet olyat mondani, mutatni, amelyet most is szívesen felveszünk a mindennapokban.

Ajánló
Kommentek
  1. Én