A lencsén át

Jön a nyár a napsütés, úgyhogy mindnyájunknak szüksége van talán egy kis kiegészítőre, egy különleges napszemüvegre. Nézzétek milyen egyedi darabokkal álltak elő az évre tervezőink.

Az elhúzódó tavaszias időben jól esik a nap kellemes meleg sugara, de még jobban, ha szemünket ez nem bántja. Az év bármely időszakában viselhetünk napszemüveget, trendi és divatos kiegészítője akármelyik szettünknek. Bátran viselhetünk a téli meleg szőrmekabátunkhoz is egy kellemes napsütötte délutánon. Igazán fel tudja dobni viseletünket. Különlegesebbnél különlegesebb fazonú, színű, mintázatú napszemüvegeket találnak ki évről évre tervezőink. A 2014-es évre is készültek és készülnek. 2013/14-es ősz/téli kollekciójában Dolce&Gabbana egy igazi arany színű különlegességgel kedveskedik nekünk. A maga nőies vonalú gyönyörű mintázatával, szinte már ékszernek mondható napszemüvege is királynői keretek között jelenik meg előttünk. Egy ilyen darabot viselve a világot is másként látjuk. Másik különlegessége az aranyleves kollekciója, amely a napszemüveg kifinomult eleganciát testesíti meg. Érzéki és ultra-nőies formák exkluzív díszítéssel.

Legújabb alkotásaik pedig ismét igazán különlegesek lettek. Ki ne akarná ezeket a csodákat viselni. Bárcsak máris az enyém lehetne mindegyikből egy-egy darab. Nem lehet betelni velük. Remélem a ti csodálatotokat is elnyerik ezek a szépségek.

A Prada-tól is kapunk néhány újdonságot. Különböző stílusokat tudhat magáénak. A 2014 tavaszi/nyári férfi napszemüvegei unisex stílust képviselnek. A semleges színű kerettel és az enyhén barnás-sárgás lencsével retro hatást kelt. A Prada másik munkája a virágos díszítéseké. Nagy vastag fekete kocka alakú keretével szintén kicsit retro hatás ötvöződik a modern stílussal.

Egy nagyon érdekes napszemüveggel Dolores Cortes S/S ’14-es kollekciójában találkozhatunk a kifutón. A szegecsekkel díszített lencse elég vad és valószínűleg nem is nagyon lehet rajta átlátni, de az ilyen stílusú szemüvegek a nyári fesztiválokon szinte már alapkelléknek számítanak.

Igazán nem mindennapi alakzatok megtestesítője Craig és Karl. Olyan mintha fagylalt lenne a szemüveg, vagy egy kisgyerek színes kis cuki szemüvege, miközben ezek nem gyerekeknek készültek, bár a fiatalságnak.

Színek ötvözésével, a csíkos a pöttyössel megoldással vicces sémát körít a kollekciónak.

 

Sok különlegességet tartogat számunkra ez az év. A tervezők szinte mindent megvalósítanak amit csak lehetséges. Képzeletük tárháza több titkot rejt, mint sejtenénk. Mikor újat és újat alkotnak, mindig megdöbbentem látom, hogy mennyire kimeríthetetlen az emberi kreativitás. Igaz, hogy visszahozzák régi idők divatjait, mert teljesen újat egy idő után nem biztos, hogy tudunk alkotni, de a régit felújítani szintén egy igazi kihívás. Reméljük hazai tervezőink is meglepnek minket pár szépséggel.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én