Dior, Cruise collection 2015

Már a következő évre készülnek a divatházak, már a Dior-ház tartott is egy divatbemutatót...

Brooklynban bemutatták Dior 2015-ös kollekcióját. A divatbemutatón a ruhák francia divatnak megfelelő volt, amerikai stílussal ötvözve. A Dior divatház művészeti vezetője, Raf Simon választotta a divtabemutató helyszínéül Brooklynt. Amerika, a Belga tervező szerint, egy állandó inspiráció számára.

A kollekció darabjai: gyönyörű vékony szabású ruhák, merész gallérral, határozott nyakvonallal, kabátruhák, amelyek egyszerűek, mégis meglepően elegánsak. Mondhatjuk, hogy az egyszerű eleganciát hordozza az egész kollekció. Minden darab hasonló, mégis oly különböző. A sikkes fekete darabok nem maradhatnak ki és a szoknyák is nagyon ötletesek. A más ás más anyagokat párosítja némelyik egyrészes ruhán, amelyek olyan, mintha három részből állnának, mégis nagyon különlegesek és annyira illenek a különböző minták és színek egymáshoz, mint amennyire nem. Elegáns nadrágos szereléssel, kosztümszerű ruhák, rövid és hosszú szoknyás fazonok futnak végig a porondon. Az egyszerűségben egy-egy egyedi hajtás és él játszik szerepet, mint előzőekben említett különleges gallér részek, amelyektől máris bonyolultabbnak tűnnek a ruhaköltemények.

Úgy gondolom ebben a kollekcióban minden korosztály megtalálhatja a magához illő darabot. Mind a kabátok, mind a ruhák között és kabátruhák között vannak olyanok, melyek kortalan dizájnt alkotnak.

Kicsit mintha az időben is visszamennék, hiszen néhány tervezet a párizsi nők régi divatját idézi számomra, amely most is éli divatját.

66 ruha szerepel a kollekcióban. Mikor a Dior elnöke és vezérigazgatója értesült erről a bemutató előtt, azt mondta Simonnak; „ Te tudtad? Ez a 66. év, hogy létezik a Dior Inc. USA.” Simon állította, hogy ez csak véletlen, de ez különleges jelentéssel bír számára. „Christian Dior babonás volt és én is az vagyok.” És még fontosabb, „Mindig szoros kapcsolat volt Mr. Dior és a US ügyfelek között. Ez ad értelmet annak, hogy most itt vagyunk.”

 

Magyar modellek világszerte

A szép magyar lányok meghódítják a világot...

Mint ahogyan azt mindenhol szokták mondani, a magyar nők a legszebbek. Ám ha nem is a legszebbek, de nagyon szépek az tény, így sok szép fiatal magyar lány dolgozik a divatszakmában, mint modell. Páran közülük igazi világhírre tettek szert, míg mások egy-egy külföldi országban, esetleg Ázsiában járnak sikerekkel.

Legnépszerűbbnek talán Palvin Barbit mondanám, hiszen minden nap még a tv-ben is láthatjuk a L’oreal reklámjaiban, vagy mint az Intimissimi fehérnemű reklámjában. Karrierje még mindig felfelé ível. 13 évesen kezdte az egész modellkedést és már  így 20 éves korára a világ leghíresebb modelljei közé sorolhatjuk.

Következőként Mihalik Enikőt említem. A békéscsabai születésű lány karrierje 2002-ben indult az Elite Model Look modellfelfedező versenyével, és a Visage Management ügynökség modelljeként kezdte járni a világot. Későbbiekben New Yorkba költözött és híres divatházaknak; többek között a Chanelnak is dolgozott már.

Ebergényi Réka is meghódította Amerikát. Ő is szintén dolgozott híres magazinokkal, mint az Elle és divatházakkal, mint az Armani.

Demmer Erika plus size modellként járja a divatszakma útjait.

Srej Zsófiát 2007-ben fedezték fel, de csak az érettségi után kezdett el jobban foglalkozni a modellkedéssel. Együtt dolgozott már Calvin Kleinnal, DKNY reklámban szerepelt már.

Axente Vanessa 18 éves. Háromszor volt már Glamour Woman of the Year az év modellje kategória jelöltje és már szerepelt az olasz Vogue magazinban is.

Bogár Niki is békéscsabai, mint Mihalik Enikő. Dolce & Gabbana és Armani divatbemutatókon szerepelt már.

Rajzák Kinga a dunaszerdahelyi lány külföldön már egy ideje elismert modell, míg itthon alig ismerik. H&M kampányából lehet ismerős számunkra.

Fórizs Adina az 26 éves és Londonban él. Ennyi idősen őt mondhatjuk a legrutinosabbnak a magyar modellek közül és nagyon sokat elért már a modellszakmában. 

Lady Gaga hozza a formáját

Új albumához készített egy kis filmet is, melyben ismét érdekeset alkotott, de nem csak a jelenetekkel, hanem ruhái is nagyon szemrevalóak, melyeket végre hordható kategóriába sorolhatunk...

Lady Gaga új klipjével ismét elképesztőt alkotott. Nem hazudtolja meg önmagát most sem a különbféle jelenetekkel és érdekesnél érdekesebb szettjeivel. A G.U.Y. című Artpop film márciusban debütált, de talán most kezdjük megemészteni ezt a több mint 7 perces rendkívül sokszínű klipet. Olyan jeleneteket láthatunk benne, melyeket nem tudunk hová tenni, hogy mi is igazából a történet lényege. Feltámaszt benne néhány elhunyt világhírű és tiszteletre méltó embert, mint Michael Jackson, Jézus, Gandhi és John Lennon személyét. A videóba az énekesnőnek három száma került be az új albumból; a G.U.Y., a Vénus és az Artpop című dalok részletei szólalnak meg benne.

Na de nézzük csak mostani ruházatait:

Rögtön az elején hatalmas szárnyakkal láthatjuk, mintha tényleg a sajátjai lennének.

Ezek után, mint egy istennő, átváltozik teljesen fehérbe. Csipke bodyt visel és hatalmas tollfejdíszt. Majd lábhajlatig érő fehér hajjal, letisztult sima fehér bodyban énekel, amelyben véleményem szerint nagyon szép az énekesnő.

Aztán az egyrészesekről átvált a két részes szettre, amely szintén fehér és a fehér környezetben nagyon elegánsan fest még így is, hogy alig visel ruhát.

A tőle megszokott módon, nem nagyon szereti eltakarni bájait, így a következő képekben, jelenetekben érdekes szabású fürdőruhákat visel. Mindegyik szín jól áll neki, de talán az arany az, ami igazán különleges.

A fehér színek mellett a fekete is előkerül. Mint ahogyan ha valahol ott a jó, akkor a gonosz is színre lép. Fekete madárszárnyakkal díszített fejdíszben és szőrös kabátban mutatkozik és egy egyrészes testhezálló, az egész testen végigfutó fekete, ezüstön csillogó mintával ötvözve.

Kis ezüstösen csillogó szoknyában és rövid ezüst melltartórészes felsőben táncol a következőkben, amely kislányos hatást kölcsönöz számára.

Kicsit talán szolidabbak ezek a szettek, mint amikben eddig láthattuk őt, de nagyon tetszetősek. Remélem ti is láttok köztük olyat, amelyeket szívesen viselnétek.