SZÉPSÉG BAKIK

A génjeinkben van megírva, hogy bárhol, bármikor imádjuk kritizálni másokat és hibákat keresni embertársainkban saját dolgainkat elfelejtve. Amikor pedig rengeteg különféle embert veszünk szemügyre barátnőimmel, miközben az italunkat szürcsölgetjük valahol, tényleg elszabadul a pokol.

Szilikon pántok, tetovált smink, hatalmas karmok, lenőtt vagy épp sárgára festett hajkoronák. Ezek mind azok az ízléstelen dolgok, amelyeket egyszerűen elviselhetetlennek gondolok. De nézzük azt a kettőt, ami minden időben halálos nagy vétek.

Szemöldök:

Kiakadok, ha egy lánynak erősen elüt a szemöldök színe a hajszínétől. A másik „kedvencem”, amikor mindenféle kifli alakú rajzzal helyettesítik őket, vagy túl vékonyra szedik. A tetovált szemöldök pedig egyszerűen érthetetlen számomra.

A szemöldök keretet és karaktert ad az arcnak. Fontos, hogy harmonizáljon a hajszíneddel. Ha szeretnéd meghatározni a tökéletes szemöldök pontjait, ezen az ábrán kaphatsz segítséget:

Műköröm:

Ha valakinek óriási karmai vannak az soha nem esztétikus, inkább közönséges és a férfiak sem szeretik.

Fordítsunk elég időt kezünk ápolására, csak utána beszélhetünk a körmökről. Ha a bőr a kezünkön egészséges, a pórusok szabad szemmel láthatóak, viszont ha száraz, a pórusokat eltömítik a hámsejtek és kirepedezik a bőr. 

MUSZÁJ TÖKÉLETESNEK LENNÜNK?

Az ideális női alak egy örökké vitatott téma ugyanúgy a hétköznapi emberek között, mint a divat világban és persze a kifutókon.

A kifutókon végigvonuló csont sovány lányok és a magazinokból tökéletes fogsorral visszamosolygó címlaplányok és hírességek elbizonytalanítják a hétköznapi embert saját kinézetükkel kapcsolatban. Így az elvárások évről évre egyre magasabbak és annyira eltorzultak, hogy több nő fejében a koplalás normális dologgá vált, amely egy idő után rengeteg veszélyt hordozhat magában.

A plus size modellek újítónak számítanak a szakmában. A gazella testű lányoktól való elrugaszkodás nem dönti meg a már megszokott elvárásokat, de mindenképp pozitív kezdeményezés az átlagos testalkatú nők felé. Viszont probléma még így is, hogy a nagy divatházak inkább egyszerű vázakra tervezik egyedi  ’műalkotásaikat’ és nem egy nőies, domboruló testre formázzák azokat.

Egyébként pedig a plus size modell fogalma meglehetősen bántó lehet számunkra, hiszen a legtöbb esetben ezek a modellek nem is számítanak túlsúlyosnak, hanem csak egyszerűen egészséges, nőies nőkről van szó. Túl méretes, így értelmezzük a szót magyarul. Így elég nagy hibának számít az, hogyha egy átlagos testsúlyú nő tükörbe néz,  ’túl méretesnek’ fogja titulálni magát. Szóval a kifejezés sokak számára negatív jelentéssel bír. Sok fiatal lány pedig modellkarrierről álmodozik és nincsenek tisztában azzal, hogyha a végtelenségig sanyargatják testüket, hiába érik el a céljukat, kárt tesznek saját magukban.

A divat világa sokunkat elkápráztat, így nem csoda, ha szeretnénk hasonlítani egy-egy modellre vagy sztárra. De persze, amit a fotókon látunk, az többé-kevésbé illúzió. Ezeknek a nőknek az elsődleges feladatuk, hogy formában tartsák magukat mindegy, hogy milyen áron. Mind tudjuk, hogy a profi sminkesek, fodrászok és persze a képeken végzett utómunkák csodákra képesek. Napsütötte barna bőr, dús és fényes haj, vakítóan fehér fog és darázs derék. Egyértelmű, hogy a legtöbb nő ezzel fel sem tudná venni a versenyt és ha nem rendelkezik egészséges önképpel, akkor előbb utóbb frusztráció alakulhat ki magával szemben. 

Mi nők imádjuk egymást kritizálni és a hibát keresni a másikban. Így látni azt, hogy a hírességek is ugyanolyan emberek, mint mi, sokak számára ez elégtétel lehet. A tökéletesség és az örök fiatalság pedig már csak a címlapon létezik. Ezek után feltehetjük magunkban a kérdést, hogy valójában kiket csodálunk és kikre szeretnénk hasonlítani?

Próbáld ki te is a színes hajat

2014-ben a színes haj a nyerő...

Az év slágere a színekben pompázó haj. A különböző hajszínezők, kréták a legkedveltebbek, hiszen ezek könnyedén kimoshatók, akár egy hajmosással eltüntethető, majd máris gondolkozhatunk a következő színen. Rengeteg híresség is kipróbálja a legkülönbözőbb és legvadabb színeket, és most akár nekünk is lehet olyan színű hajunk amilyet csak szeretnénk, anélkül, hogy megszólnának minket, hiszen ez most a trendi; minél színesebb, annál jobb.

Demi Lovato igazán sűrűn váltogatja a színeket. Lehet arra hajt, hogy az összes színt kipróbálja, mielőtt a trend véget ér. Bár az biztos, hogy nagyon jól áll neki ez  türkiz zöldes hajszín. Bájos vele, mint egy mesebeli.

A pink sem jelent nagy gondot számára, hiszen ez is nagyon jól áll neki. Úgy látszik Deminek dominálnak a színek.

Kylie Jennernek és Vanessa Hudgensnek is nagyon szexi ez a zöldeskék árnyalat.

Kesha sem késlekedett, ő a világosabb színek mellett tette le e voksát.

A rózsaszín és a lila árnyalatai hódítanak a legtöbbeknél.

Rita Ora is a legkülönbözőbb hajszíneket teszteli, mint mások, ő is volt rózsaszín.

Rihanna is meglepte az évben már a rajongókat egy nagyon csinos rövid rózsaszínnel, ami nagyon jól állt az énekesnőnek.

Rachel McAdams az akiből nem nézném ki, hogy színes hajjal jelenne meg a nagyközönség előtt, de ő is megtette ezt a lépést. A bájos színésznő mindenkori könnyed és tündöklő megjelenését egy pár vagány hajtinccsel ötvözte.

Nicole Richie, Kelly Osbourne és Ireland Baldwin a lila mellett döntöttek. Ez mindhármuknak nagyon jó választás volt, hiszen nagyon dögösek és különlegesek ezzel a hajszínnel.

Nicki Minajon már meg sem lepődünk, ha valami színeset és nem megszokottat látunk rajta. A színesebbnél színesebb hajak nála sem maradhatnak el.

A szivárvány színeiben pompázó hajzuhatagok mindennaposak lettek, de nem csak úgy, hogy néhány színt tüntetünk fel a hajunkban, hanem a szivárvány összes színét együtt.

Raven Simon

Hayden Panettiere is a szivárványt szerette volna saját haján viszontlátni.

Chloe Norgaard a színes haj királynője. Mindig valami különleges színnel, színkavalkáddal kápráztat el minket.

Nektek melyik a kedvencetek és melyiket próbálnátok ki? Ha pedig már kipróbáltátok, milyen színt választottatok?