TERRY RICHARDSON

Számomra egyben őrült és kifinomult képeket készítő fotóst és munkáit szeretném nektek bemutatni, akiről már biztosan sokan hallottatok, Terry Richardson...

Terrence "Terry" Richardson született 1965-ben New York City-ben, fia Norma Kessler színésznőnek és Bob Richardson fotósnak. Hollywood High School-ban és Nordhoff High Schoolban tanult. Tinédzserként nagyon félénk volt és néha úgy vélte, hogy teljesen hiányzik a társadalmi készség. Hat évig játszott egy punk rock bandában basszusgitárosként. A fotográfiához a középiskolában kezdett.

Richardson sok kampányt "lőtt", többek között Mark Jacobs, Aldo, Supreme, Tom Ford és Yves Saint Laurent-nek. Dolgozott olyan magazinoknak, mint a Rolling Stone, GO, Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, i-D és Vice.

Számos ismétlődő téma van Richardson munkájában, nevezetesen hírességeket fotóz hétköznapi szituációkban és használva a hagyományos gyalogos módszereket lefotózza őket, egy instant fényképezőgépet használva. Munkája feltárja a szexualitás ötleteit is, néhány kiemelt darabbal könyveiben a "Kibosh" és "Terryworld"-ben ábrázolja a teljes meztelenséget és mind a szimulált és tényleges szexuális aktusokat. Kezdetben Richardson sokat fotózott fehér háttér előtt, de folyamatosan bővített más hátterekkel. Ő maga is sokat pózol fotóalanyaival, szemüvegben, amely a védjegye és sokszor úgy csinálnak mint Ő vagy fordítva, esetleg eljátszák a szemüvegben, hogy ők Terry.

Szexuális jellegű fotói mindig ellentmondásokat szőnek, akárcsak a szexuális légkör és tevékenység a fotózásain. Ezért sokan támadják, vádaskodnak ellene, válasza a támadásokra ez: "Csak egy pillanatig azt szeretném mondani, hogy a közelmúltban fájtak a hamis állítások és az érzéketlenség és a téves értelmezések. Szerencsésnek érzem magam, hogy rendkívüli emberekkel dolgozhatom nap-mint-nap. Én mindig figyelmes és tiszteletteljes vagyok az emberekkel akiket fotózok és látom mit csinálok, mint egy igazi együttműködés köztem és a kamera előtt lévő emberek között"

Richardson munkája vadnak is nevezhető, hiszen olyan képeket készít, amelyeken a hírességek teljesen elengedik magukat és akár gátlásaikat is félretéve pózolnak a kamera előtt. Mindez lehet vicces vagy akár visszataszító, mindenkiben más vélemény fogalmazódhat meg. De minden képe tükrözi őt, mind testileg mind lelkileg.

Alexander McQueen

Már 4 éve hagyta itt a világot, de még mindig olyan, mintha köztünk lenne. Olyan divatot teremtett, hogy feledhetetlen az utókor számára is. Munkásságát és nevét fenntartják továbbra is. 2014-re is összehoztak egy remek kollekciót és egy igazán McQueen-hez méltó kampányfilmet. Steven Klein rendezésével és Kate Moss főszereplésével nagyot alkottak.

A kollekcióhoz az inspiráció a huszadik évszázad korai progresszív művészi pillanataiból ered – az egyszerű, primitív alakzatok, a grafikus formák és feltűnő színek jellemzik. Ez egy javaslat a letisztult vonalakhoz és a derékvonal kiemeléséhez, a szűkített derékfazonú ruhák alkotásához, amelyek 1920-as években volt először nagy divat.

Szoknyák, leggingek, biciklis dzsekik, kockás kabátok és tunika felsők összes vonása egyszerre egyenruha és sportos viselet. A vállak lazák, szabadok. A belső struktúra hiányos és a ruházatok lézervágással vannak befejezve, tehát nagyon könnyedek.

A metál díszítés, az ékszerek és a több éves állapot idézi a használt tárgyakat, mint a nehéz karkötőket a bonyolult geometriai formákkal. Háromrétegű ráncozás, napfény redők, pelyhesség, lyukacsok és tollhímzések a kollekció kulcsfontosságú részletei. Hagyományos selymes csillogás és gyöngysor komplikálása és elhelyezése technikailag fejlettebb korból valók, de az általános hatás maradványai grafikusak.

A régi időkből vett alakzatok ne tévesszenek meg senkit, nem alkotott ezekkel a formákkal sem egyszerűt a McQueen divatház. Teljes mértékben a mai kor divatjának megfelelően különleges és nem mindennapi stílust teremt. Nagyon egyedi és igazán jövőszerű alkotások keletkeztek ismételten. Kissé megint csak lehetne mondani, hogy földönkívüliesre sikerült, mint ahogyan az eddigi kollekciókat is jellemzi a nem túl földi, nem evilági, de a mi világunk stílusjegyeit magába foglalja, nagyon vagány és merész részletek jellemzik az egész kollekciót.

D&G fashion show

Újra nagyot alkotott Dolce & Gabbana! Nézzétek hogyan használják a szebbnél szebb anyagokat és mintákat...

Mind tudjuk, hogy már most télen előállnak divattervezőink a következő éves téli kollekcióinkkal. Minden hétre jut január óta jó pár divatbemutató, melyeken csodaszép és egyedi tervezések sorakoznak fel. Február 23 vasárnapján pedig délután 2 órás kezdéssel mutatták be legújabb kollekciójukat a 2015-ös télre Dolce & Gabbana. Megint fergetegeset alakítottak és véleményem szerint nagyon jól sikerült a kollekciójuk, nem tudok betelni a különlegesebbnél különlegesebb és csillogóbb daraboktól. Úgy éreztetik a kollekció darabjai, mintha kicsit visszamennénk az időben, miközben ezzel egybevéve a jövőben is találjuk magunkat, mert olyan mintákat és stílusformákat kever, hogy elképesztő. Kicsit lovagias a kapucni, miközben a kabát nagymamáméra emlékeztet. Megfordul a manós beütésű kapucni is és a királynői stílusjegyek, a hatalmas kövekkel vegyítve. Sőt még állatfigurás darabokat is találunk, amelyek miközben viccesek, nőiesek is. Szóval minden megtalálható itt egyben ami szem-szájnak ingere. Táskákat és cipőket sem felejtettek el a ruhakölteményekhez tervezni. Mint kiegészítők is nagyon csillogóak és egyediek lettek Dolce & Gabbana-hoz hűen. Van itt régies mintázatok keveredése a mostani divatos szegecsekkel, előfordul a flitterezés, és a kövesebbnél kövesebb, gyöngyözött, csillogó darabok mind a táskák, mind a cipők jegyében. Különleges tervezésű sarkak, helyet ki nem hagyó díszítések és kevert anyaghasználat és mintázatok tömkelege szövi át az egész kollekciót. Van pár igazán fénylő ékszer és pár kesztyű is a tarsolyukban. Nem feledkeztek meg az eddigi telek legfelkapottabbjáról, a szőrméről sem. Úgyhogy örülünk, hogy nem kell megfeledkeznünk pihe-puha szőrös kis darabjainkról, ha már D&G is divatban tartja a továbbiakban. Egyszerűen olyan az egész mint egy mese, ami valóra válik a kifutókon. Felejthetetlenül érdekeset és szépet alkottak. Egyszerűen elképesztő. Remélem nektek is tetszik, úgyhogy íme néhány darab alkotásaikból.