TERRY RICHARDSON

Számomra egyben őrült és kifinomult képeket készítő fotóst és munkáit szeretném nektek bemutatni, akiről már biztosan sokan hallottatok, Terry Richardson...

Terrence "Terry" Richardson született 1965-ben New York City-ben, fia Norma Kessler színésznőnek és Bob Richardson fotósnak. Hollywood High School-ban és Nordhoff High Schoolban tanult. Tinédzserként nagyon félénk volt és néha úgy vélte, hogy teljesen hiányzik a társadalmi készség. Hat évig játszott egy punk rock bandában basszusgitárosként. A fotográfiához a középiskolában kezdett.

Richardson sok kampányt "lőtt", többek között Mark Jacobs, Aldo, Supreme, Tom Ford és Yves Saint Laurent-nek. Dolgozott olyan magazinoknak, mint a Rolling Stone, GO, Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, i-D és Vice.

Számos ismétlődő téma van Richardson munkájában, nevezetesen hírességeket fotóz hétköznapi szituációkban és használva a hagyományos gyalogos módszereket lefotózza őket, egy instant fényképezőgépet használva. Munkája feltárja a szexualitás ötleteit is, néhány kiemelt darabbal könyveiben a "Kibosh" és "Terryworld"-ben ábrázolja a teljes meztelenséget és mind a szimulált és tényleges szexuális aktusokat. Kezdetben Richardson sokat fotózott fehér háttér előtt, de folyamatosan bővített más hátterekkel. Ő maga is sokat pózol fotóalanyaival, szemüvegben, amely a védjegye és sokszor úgy csinálnak mint Ő vagy fordítva, esetleg eljátszák a szemüvegben, hogy ők Terry.

Szexuális jellegű fotói mindig ellentmondásokat szőnek, akárcsak a szexuális légkör és tevékenység a fotózásain. Ezért sokan támadják, vádaskodnak ellene, válasza a támadásokra ez: "Csak egy pillanatig azt szeretném mondani, hogy a közelmúltban fájtak a hamis állítások és az érzéketlenség és a téves értelmezések. Szerencsésnek érzem magam, hogy rendkívüli emberekkel dolgozhatom nap-mint-nap. Én mindig figyelmes és tiszteletteljes vagyok az emberekkel akiket fotózok és látom mit csinálok, mint egy igazi együttműködés köztem és a kamera előtt lévő emberek között"

Richardson munkája vadnak is nevezhető, hiszen olyan képeket készít, amelyeken a hírességek teljesen elengedik magukat és akár gátlásaikat is félretéve pózolnak a kamera előtt. Mindez lehet vicces vagy akár visszataszító, mindenkiben más vélemény fogalmazódhat meg. De minden képe tükrözi őt, mind testileg mind lelkileg.

Ajánló
Kommentek
  1. Én