A ’80-AS ÉVEK MODELLJEI

A dús és hosszú haj kora - de nem ez volt az egyetlen dolog, ami jellemezte a ’80-as évek modelljeit.

Cindy Crawford


Mielőtt Cindy Crawford modellé vált, inkább a tudományok érdekelték. Vegyészmérnöknek tanult a Northwestern egyetemen mielőtt feladta volna tanulmányait a modellkedés miatt. 1982-ben megnyerte a „Look of the Year” címet, pár hónapon belül pedig az egész Egyesült Államok beleszeretett tökéletes amerikai megjelenésébe. Ő lett a legsikeresebb Big Six modell.

Brooke Shields


Miután tinédzser korát a „Csinos kislány” (1978) és a „Kék lagúna” (1980) című filmekben való főszerepléssel töltötte, betört a divatiparba is. Népszerű divatlapokban jelent meg és ő volt a Calvin Klein farmerkampányának arca is. Szemöldöke, kifogástalan csontozata és hosszú haja is legendává vált.

Christie Brinkley


Christie Brinkley-nek nem volt igazi nagy álma az, hogy szupermodellé válhasson és ami azt illeti illusztrátori karrierjét sem szívesen adta volna fel. De minden megváltozott, miután Párizs utcáin felfigyelt rá egy amerikai fotós. Ezek után úgy döntött, hogy szakmát vált, a többi pedig már csak történelem. Ő volt három egymást követő évig a Sport Illustrated címlapján, mint fürdőruha  modell, de Chanel nemzetközi reklámokban is szerepelt. Egy időben egy párt alkotott Billy Joel-lel és ő ihlette a híres dalt, az „Uptown Girl”-t.

Elle Macpherson


Karrierje elején Elle Macpherson azért modellkedett, hogy ki tudja fizetni egyetemi tanulmányait. Az ausztrál szépség terve az volt, hogy egy évre New York-ba költözik egy évre és a városban rögtön sikert aratott. Tökéletes testalkata miatt megkapta a „The Body” címet.

Carol Alt


Carol Alt egy katonai főiskolára jelentkezett, és egy katonai gyakorlat közepén fedezték fel. Ezek után a fotós besétált abba az étterembe, ahol Carol pincérnőként dolgozott és rögtön felajánlotta neki a modell munkát. Bemutatták az Elite Model alapítójának és helyben szerződést ajánlottak neki.  Karriere alatt a ’80-as címlaplányainak egyik legjobbja lett és a Calvin Klein és a Ralph Lauren kifutókon is sétált.

Paulina Porizkova


Paulina Porizkova karrierje lendületesen indult, miután az Elite Model egyik alkalmazottja kiszúrta Svédország utcáin. Számos magazinban szerepelt és Estée Lauder, Maybeline és Escada kampányok arca lett. 1984-ben ő volt a Sport Illustrated fürdőruhás kiadványának címlapján.

Kim Alexis


Kim Alexis18 évesen kezdett el modellkedni. Túl nagy munkát nem végzett  a divat világában, de hat egymást követő éven o volt a címlaplánya a Sport Illustrated fürdőruhás kiadásán.

Renée Simonsen

A dán születésű Renée Simonsen modellkarrierjét  1982-ben kezdte, amikor megnyerte a „80-as évek arca” díjat. Azonnali sikert aratott, több kampányban és magazinban is szerepelt. 24 évesen mégis úgy döntött, hogy visszavonul és folytatja tanumányait.

Karen Alexander

Amikor Karen Alexander elkezdte látogatni a modellügynökségeket az iparág legbefolyásosabb emberei visszautasították, mint például Eillen Ford és John Casablancas. A lányt végül felvette a Legends ügynökség és sikeres karriert futott be, ami több, mint két évtizedig tartott. 2008 őszén ő szerepelt a Tiffany & Co. reklámkampányában.

Ajánló
Kommentek
  1. Én