Manolo

Gondolom ti is szeretitek a különleges cipőket. Hoztam nektek egy igazán egyedi kollekciót Manoli Blahnik tervezésével.

„Nézzük ezeket a cipőket – nem csak dekadensek csupán, hanem gyönyörűek is!” mondta Manolo Blahnik a 2014-es spring/summer kollekciójának leleplezése előtt, amelyet egy Michael Roberts film által vezettek fel a Covent Garden Hotel vetítőtermében.
Blahnik alig tud nyugodtan ülni, sokat kuncogott a film alatt és gratulált a szereposztáshoz – beleértve Rupert Everettnek és Lucy Birley-nek – hogy egy szenzációs vizuális megjelenést adtak: meghatározott Louou’s a Herdford Streeten, a beállított pazarul öltözött Rifat Ozbek, a kalapokról Stephen Jones gondoskodott és a cipők vannak természetesen a figyelem központjában – megcsókolta, táncolt, és érzéki lassú lépésekkel vesz minden egyes öltést. „ Láthatjuk a spanyol hatást és a múltszázadbeli hímzéses jegyeket,” mondta Manolo. „Csak el kell képzelned azokat a kurtizánokat, amelyek eme hatást keltik,” kiáltott fel, miközben rámutatott egy pár arany lapos sarkúra, ami tiszta sodrott aranynak tűnik.
A rózsaszín és piros drágaköves, sárga és sötétkék rojtos, fekete-fehér kockás, hímzett, díszekkel ékesített cipők - nehéz nem izgatottnak lenni és túláradónak egy ilyen kollekció megtekintése után. Már csak egy nehéz dolgunk van, méghozzá, hogy hogyan válasszunk mindezek közül mindössze egy párat. Hiszen legszívesebben mindegyiket egyszerre felvennénk. Ilyenkor kellene több láb a több cipőnek, de a viccet félretéve tényleg zseniálisat alkot újra és újra.

Te melyik Manolot viselnéd szívesen?

Hogyan hordd a táskádat...

Nem tűnik nagy dolognak, de az, hogy hogyan hordjuk a táskánkat egy outfit kulcseleme is lehet akár. 2012 márciusában például megjelentek a clucthok, amelyek magukkal hoztak egy új tartási formát, most pedig egyre több lehetőségekre bukkanunk a designerek háza tájáról. Így gondoltam hasznos lehet ez az útmutató a táskák hordásáról az elkövenkezendő szezonban.

A Céline utját választod? ( A kezed alatt, közel a testedhez és a karodhoz.)

Phoebe Philo fontos befolyásolója ennek a trendnek (csak úgy, mint a lapos cipők hordásának vezére is). 2011 óta lánya a táskákat a kezük alatt, közel magukhoz hordozzák. A Philo tervezte táskák mindig a luxusra és az eleganciára utalnak ezáltal, bár a Célin rajongók így nem hordhatnak túl sok dolgot maguknál.

Inkább a Prada vonalát követed? (Túl a vállakon.)

Ennél a módszernél jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy biztonságos e, mivel, ha egy nagyobb tömegben rohansz, soha nem tudhatod, hogy mi történik a táskádban anélkül, hogy azt észrevennéd. (Egyébként a Miu Miu is szerete ezt a fajta megoldását a táskák viselésének.)

A Maison Martin Margiela módot fogod követni? (Csuklón pihentetés.)

A biztonságot néha elfelejtik a tervezők, de ebben a szezonban Maison Martin Margiela-nak köszönhetően szem előtt tarthatjuk táskáinkat.

Itt a Balenciaga féle út is. (2-3 táska egy kézben, méret szerint rendezve.)

Már harmadik éve annak, hogy Alexander Wang mindig emlékeztet arra minket, hogy inkább hordjuk több táskát, minthogy mindent össze-vissza cipeljünk a kezünkben és a végén összeomoljunk.

Jobban bejön a Chanel féle variáció? (Csak, mint egy bevásárló szatyor.)

Azt hiszem, ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a táskák viselésének, hiszen lehet nagy, vagy kicsi, láncos vagy sima füles, így mindig könnyen hordhatod táskáidat. Azt hiszem ez a legklasszikusabb példája az egész témának, amit a Chanel alkalmaz a legszívesebben.

5 szuper trend 2014 tavaszára

Rengeteg helyen – divatbemutatók, magazinok – mutatják be az aktuális trendeket, de sokszor nehéz megállapítani és kiválogatni azt a viseletet, amit az utcán viselhetünk a 2014-es tavaszi kollekciókból, ezért kiválogattam egy pár dolgot, amit érdemes lesz viselnünk.

1. SHEER

Az átlátszó felsők újra vissza térnek 2014 tavaszán! Az Elie Saab, Louis Vuitton és Marchesa bemutatókon a modellek rengeteg ilyen ruhadarabban koptatták a kifutókat. A megfelelő nadrággal és kiegészítőkkel pedig tökéletes lehet az outfit, főleg mikor már az idő is melegebbre fordul és ledobhatjuk a kényelmes pulcsikat és szellősebb ruhadarabokra cserélhetjük őket. Még egy pozitív dolog, hogy megfizethető áron szerezhetjük be.

SHEER TOP – kb. 8.872 HUF

HOSSZÚ UJJÚ SHEER TOP – kb. 5.420 HUF

2. CROPPED TOPS

A cropped top még mindig tarol. Ezek a felsők anélkül szexik, hogy kirívóak lennének és anélkül kacérak, hogy az túl sok lenne. Elvégre a kevesebb több, és ezeket Alexander McQueen, Jil Sander és a Just Cavalli is így gondolja. Szóval gyerünk csajok, mutassuk meg az aranyos kis pocinkat!

SLEEVLES CROP TOP - 3.250 HUF

SEQUIN CROP TOP – 3.995 HUF

ROCK CROP TOP – 1.395 HUF

3. MÉLY „V” KIVÁGÁS

Ha a crop top és az átlátszó felső nem lenne elég itt van ez. Bár tudom mire gondolsz, - A „V” kivágás messze többet elárul, mint egy kis has mutogatás.” – de ez nem feltétlenül igaz. Elég egy szűk, de mély kivágás is. Így igazából eltakarod amit el kell, de a kivágás még is ott van. Nézd meg Diane Von Frustenberg, a Givenchy és Jason Wu variációit a mély kivágásra a 2014-es kollekcióból.

KIVÁGOTT RUHA - 10.840 HUF

DEEP „V” BODY - 5.485 HUF

4. BLÉZEREK

Mikor már jobb lesz idő, de még szükség lesz egy extra rétegre, a blézer lesz a tökéletes választás, mindegy, hogy karcsúsított vagy oversized, de mindenkinek kötelező darab! A DKNY és Marc by Marc Jacobs számtalan viselési módját mutatja meg nekünk.

NAVY BLUE – 12.995 HUF

MAO GALLÉROS – 6.995 HUF

5. MINTÁK

A legjobb módja, annak, hogy kitűnj a tömérdek unalmasságból, ha van valamid ami feltűnően mintás. Ne félj őket keverni ( de csak ízlésesen), ők a barátaink. Régebben kicsit riasztóak voltak, túl soknak tűntek, de egyre több divatház bizonyítja be azt, hogy ez mind téveszme. Ha túl extrémnek találod őket, végy példát a Balmain-től, Dsquared2-tól és Emilio Pucci-tól.

FLOCK JEANS – 6.995 HUF

PRINT DRESS – 1.995 HUF

ANIMAL PRINT PULCSI – 6.995 HUF