Cicaszemek a menő csajoknak!

Ahogy a hőmérő szintje egyre feljebb kúszik, és a nap sugarai egyre erősebbek, a figyelem egyre jobban a napszemüvegek felé terelődik. Olcsóbb, mint a táskák, cipők, ruhák túlnyomó többsége, ezért mindenki megengedheti magának. Ez egy olyan kiegészítő, amit minden nap hordhatsz, szóval, ha egy drágább darabba fektetsz be (már pedig érdemes) akkor is jól jársz. Ha akár egy tucat néz vissza rád a fiókból, és azon tanakodsz melyiket válaszd ma, vagy épp újat szeretnél vásárolni, mindenképp a legideálisabb és legszexibb a klasszikus „cat eye” napszemüveg, mivel mindenki megtalálhatja magának a megfelelő színárnyalatot, vagy formát, ami tökéletesen illeszkedik hozzá. Lehet akár egy finom, visszafogottabb darab, vagy inkább belecsapsz a dolgok közepébe és egy merészebb típust választasz.

Celebek sokasága rajong értük Rihannától kezdve Reese Witherspoon-ig ezekért szemüvegekért, így megpróbálom velük szemléltetni ezeket a szépségeket minden napra egy példával.

Hétfő

Indítsuk a hetet egy erős, klasszikus darabbal, mint ezekkel a csábító macskaszemekkel Dita von Tees-től, amit tavaly viselt Párizsban. Van benne valami retro glamour, amit a régi mozivásznon szereplő színésznők jelenítettek meg (és Dita). Ez egy kis szexiséget ad mindenki összeállításához.

Kedd

Reese Witherspoon a kiváló példa arra, hogy ez a szemüveg nyugodtan hozzátartozhat egy előkelő/preppie nő szekrényébe is. Ő az övét egy egyszerű koptatott farmerrel, egy rövid ujjú, fehér felsővel, valamint egy merész sárga Elizabeth and James táskával és egy bokapántos szandállal viselte.

Szerda

A szenvedélyes napszemüveg gyűjtőknek, akiknek már a cicaszemesből is túl sok van, annak érdemes beszerezni még egyet valamilyen élénkebb színben is, mint ahogy Anne Hathaway is tette, aki egy királykék szemüveget választott. Az egyedi színválasztás és a fekete lencse között nagyon jó a kontraszt.

Csütörtök

Természetesen nem szabad kihagynunk a sorból Gwen Stefanit sem, a napszemüvegek királynőjét. Gwen egy teknőckeretes darabot visel épp a képen.

Péntek

Ha az állásod nem követeli meg az elegáns viseletet, nyugodtan felvehetsz egy mintás szemüveget, mint ahogy azt Rihanna tette Londonban.

Szombat

Nicole Richie a modern stílus híve, így általában túlméretezett napszemüvegeket visel.

Vasárnap

A napszemüveg fontos kiegészítője egy-egy utazásnak is. Ezt szemlélteti Kate Moss is a Heathrow reptéren az ő rocksztár szerelésében – szűk farmer, Isabel Marant csizma és vékony sál – igazán csodás, köszönhetően az egyszerű fekete-fehér színeknek.

Akiknek megjött hozzá a kedvük, azoknak itt van egy-két darab amit ti is megvásárolhattok:

H&M - 1.990 HUF MANGO - 5.595 HUF

MANGO - 6.995 HUF MANGO - 6.995 HUF

Nagy pillanatok a tornacipők történelmében

Igen, a tornacipők újraélednek (annak ellenére, hogy legtöbbünk életében akár minden nap részt vesznek). Ráadásul már nem csak az utcai divatba bújó sztárokon láthatjuk őket, köszönhetően a Chanelnek, ugyanis a legutóbbi bemutatójukon jelentős szerepe volt ezeknek a kényelmes cipőknek.

A mindenhol jelenlévő Isabel Marant wedge sneakerektől kezdve a ’80-as évek platform tornacipőjéig megmutatom nektek, hogy hogyan véste magát a szívünkbe ez a sportos viselet és hogy biztosítja be magát az után is, hogy vége lenne a jelenlegi trendeknek.

Kristen Stewart - Grauman Chinese Theatre – 2011

Kristen-nek lassan a védjegyévé válik a tornacipő. Lemondott a magassarkúkban topogásról, ahogy azt már többször is tette a vörös szőnyegen, és a Twilight csillaga fekete-fehér kockás Vans cipőben jelent meg az ünnepségen.

Kate Middleton - Olympic Park - 2012

Királyi jóváhagyást kapva a tornacipőkre, az elegáns viseletet lecserélte sportosra a londoni játékokon.

Spice Girls – MTV Video Music Awards - 1997

Victoria Beckham talán örülhet, hogy távol tartotta lábait ettől a trendtől! Mégis semmi sem fűszerezte be volna jobban a ’90-es éveket, mint ezek az extrém platform tornacipők.

Szex és New York 2. - 2010

Még a Szex és New York is visszaemlékezik ezekre a cipőkre (a szörnyű hajviseleteken kívül). Carrie, akit magassarkúi nélkül elképzelhetetlenné válik számunkra Converse-t visel.

Cara Delevigne - Chanel Haut Couture Show – 2014

Párizsban a Chanel flitteres tornacipőkben küldte modelljeit a kifutóra, ami minden bizonnyal elég sok embernek szemet szúrt. A legmegdöbbentőbb pillanat mégis az volt, mikor Cara a show-t zárva egy fehér tornacipőben jelent meg…amit egy menyasszonyi ruhához viselt.

Wendy Davis - 2013

Talán a legextrémebb esetet Wendy Davis tudhatja magáénak, ugyanis magassarkúk helyett ezek a cipők tartották talpon 11 órán keresztül egy tárgyaláson.

Kate Bosworth -Los Angeles - 2012

Mint az UGG csizmák, pontosan úgy jelentek meg az Isabel Marant wedge sneaker-ek LA utcáin, melyek hihetetlenül gyorsan hódították meg az embereket és kerültek be a gardróbokba.

Punky Brewster - 1984

Ki lenne menőbb Punky Brewster-nél? Senki. A szedett-vetett, összekevert cipők után mégis hogy?

Michelle Obama - Capital Area Food Bank - 2009

Michelle Obama képviselője az elérhető stílusnak, mégis kisebb kavarodást okozott, amikor 2009-ben egy J. Crew kardigánt egy Lanvin lace-up-pal párosított. Igen, 540 dollár (kb. 122.000 HUF) sok egy tornacipőre, de végül is ő a first lady.

Shailene Woodley – Golden Globe afterparty - 2012

Shailene úgy döntött, hogy nem kínozza lábait egész este magassarkúban, ezért egy egyszerűbb cipőre váltott. De nem akármilyenre, hanem az ő szeretett lábujjas cipőjére.

Magyar tervezők csodás kiegészítői

Elég sok olyan dologba botlok a neten, amelyek láttán mélyet sóhajtok, és 100 %-ig meg vagyok győződve arról, hogy „ez nekem kell, szükségem van rá”. Persze nem lehet minden az enyém, szóval megmutatom nektek, hátha elnyeri a tetszéseteket.

Ruszkai Jewellery – a modernitás és a természet ötvözése egy gyűrűben.

Ruszkai Orsi gyűrűi elég régóta vonzzák a tekintetem, és biztos vagyok benne, hogy ezzel azok is így vannak, akik hallottak már róla, hiszen elég sokan vagyunk akik szeretik a szokásosnál nagyobb/túlméretezett, de elegáns, kifinomult gyűrűket. A nyers ásványokkal és a nemesfémekkel egyaránt díszített ékszerek, a szabályostól eltérő, szokatlan vonalvezetések mindenki figyelmét magukra vonják és a legegyszerűbb outfitekhez is hozzáadják azt a bizonyos pluszt amire szükség lehet alkalomadtán.

Az ékszereket személyesen a tervezőtől tudjátok megrendelni.

Dorka Petrity – az időt álló, praktikus táskák márkája

A fiatal tervező nem rég mutatta be legújabb kollekcióját, melyre nem rég bukkantam rá. Valódi marhabőrből, kézzel készült táskákról van szó, így igazi időtálló darabokat kaphatunk relatívan alacsony áron. Ráadásul, ha a nagyobb méretű pakolós táskákkal szemezünk, észrevehetjük, hogy egyes darabok elején, egy kisebb, lecsatolható és variálható clutch található. Így igazából két táskát kapsz egyszerre egy áráért. Jelenlegi kollekciójában a földszínek a dominánsak, de feltűnik bennük az élénk kék szín és a fémes hatást keltő anyagok is. A táskák különlegessége még az is, hogy tartozik hozzá egy zsák, amit csak cserélgetnünk kell, így nem fordulhat velünk elő az a kínos helyzet, hogy valamit nem találunk, vagy elfelejtettünk átpakolni egyik táskából a másikba.

Összességében a kreációi nagyon kifinomultak és multifunkcionálisak. Táskáin kívül egyéb kiegészítőket is találhattok webshopjában, például öveket, kulcstartókat, és különböző ékszereket, amelyek szintén fantasztikusak. Véleményem szerint megéri befektetni egy Petrity darabba és érdemes tovább figyelni munkásságát, mert úgy gondolom egyre több meglepő és szép dologgal fog még előállni a fiatal kiegészítőtervző.