Dior, Cruise collection 2015

Már a következő évre készülnek a divatházak, már a Dior-ház tartott is egy divatbemutatót...

Brooklynban bemutatták Dior 2015-ös kollekcióját. A divatbemutatón a ruhák francia divatnak megfelelő volt, amerikai stílussal ötvözve. A Dior divatház művészeti vezetője, Raf Simon választotta a divtabemutató helyszínéül Brooklynt. Amerika, a Belga tervező szerint, egy állandó inspiráció számára.

A kollekció darabjai: gyönyörű vékony szabású ruhák, merész gallérral, határozott nyakvonallal, kabátruhák, amelyek egyszerűek, mégis meglepően elegánsak. Mondhatjuk, hogy az egyszerű eleganciát hordozza az egész kollekció. Minden darab hasonló, mégis oly különböző. A sikkes fekete darabok nem maradhatnak ki és a szoknyák is nagyon ötletesek. A más ás más anyagokat párosítja némelyik egyrészes ruhán, amelyek olyan, mintha három részből állnának, mégis nagyon különlegesek és annyira illenek a különböző minták és színek egymáshoz, mint amennyire nem. Elegáns nadrágos szereléssel, kosztümszerű ruhák, rövid és hosszú szoknyás fazonok futnak végig a porondon. Az egyszerűségben egy-egy egyedi hajtás és él játszik szerepet, mint előzőekben említett különleges gallér részek, amelyektől máris bonyolultabbnak tűnnek a ruhaköltemények.

Úgy gondolom ebben a kollekcióban minden korosztály megtalálhatja a magához illő darabot. Mind a kabátok, mind a ruhák között és kabátruhák között vannak olyanok, melyek kortalan dizájnt alkotnak.

Kicsit mintha az időben is visszamennék, hiszen néhány tervezet a párizsi nők régi divatját idézi számomra, amely most is éli divatját.

66 ruha szerepel a kollekcióban. Mikor a Dior elnöke és vezérigazgatója értesült erről a bemutató előtt, azt mondta Simonnak; „ Te tudtad? Ez a 66. év, hogy létezik a Dior Inc. USA.” Simon állította, hogy ez csak véletlen, de ez különleges jelentéssel bír számára. „Christian Dior babonás volt és én is az vagyok.” És még fontosabb, „Mindig szoros kapcsolat volt Mr. Dior és a US ügyfelek között. Ez ad értelmet annak, hogy most itt vagyunk.”

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én