A ’90-ES ÉVEK SZUPERMODELLJEI

Kate Moss

Kate Moss felkavarta a ’90-es években a divatszakmát  elhagyott, kisfiús megjelenésével. 14 évesen fedezte fel Sarah Doukas, a Storm modellügynökség alapítója. Kate azonnali sikert aratott, rengeteg magazin címlapján és nemzetközi kampányokban szerepelt. 18 évesen felkavarva a közönséget már a Calvin Klein fehérnemű modellje volt.

Naomi Campbell

Naomi Campbell-t 15 évesen fedezték fel egy balett iskolában, Londonban. Egyedülálló arcvonásai, magas termete és lenyűgöző mandulavágású szeme páratlan.  Számos nagy nevű divatháznak dolgozott.

Linda Evangelista

Már tizenévesen modellkedett, de az igazi sikert a Miss Teen Niagara versenyt hozta meg neki, hiszen itt figyeltek fel rá igazán. 1984-ben New York-ba költözött, hogy elhelyezkedjen a modell szakmában, de csak azután lett igazán kapós, miután Peter Lindbergh tanácsára levágatta fürtjeit rövidre. Ezek után a ’90-es évek egyik legismertebb arca lett.

Stephanie Seymour

Stephanie Seymour vadságáról vált híressé – és Axl Rose-zal való kapcsolatáról. Ő volt a „tökéletes test” – legalábbis Richard Avedon így nevezte. Pályája orán sok divatlapnak pózolt, valamint a Sports Illustrated-ben és a Playboy-ban is. Két Guns ’n’ Roses videóklippben is szerepelt -  a „Don’t cry”-ban és a „November rain”-ben.

Helena Christensen

Helena karrierje akkor kezdődött, amikor megnyerte a Miss Koppenhága szépségversenyt, miközben ő azt hitte, hogy egy jótékonysági divatbemutatón vesz részt. Ezek után ő képviselte hazáját a Miss Universe-en. Ezzel együtt egyre több divatlapban jelentek meg képei és Chanel, Versace, Prada és Victoria Secret kampányokban szerepelt. Chris Isaak „Wicked game” című klippjében is megjelent.

Claudia Schiffer

1987-ben Claudia élete gyökeresen megváltozott, amikor egy düsseldorf-i szórakozóhelyen találkozott egy ügynökkel, aki meggyőzte, hogy költözzön Párizsba és modellkedjen. Azonnali sikert aratott a fények városában, Karl Lagerfeld pedig a Chanel arcának is megválasztotta. Azóta több mint 500 magazin címlapján szerepelt és nem csak a Chanel, hanem az YSL és a Dolce & Gabbana csillagává vált.

Christy Turlington

Christy-t 14 évesen fedezték fel, miközben lovagolt. A ’90-es években tagja volt  a szupermodell „szentháromságnak”  (amelnyek másik két tagja Linda Evangelista és Naomi Campbell volt) csakúgy, mint a legnépszerűbb címlaplányoknak is. A Metropolitan Museom of Art kijelentette, hogy o a „20. század arca” és nem ok nélkül, hiszen ő állt a Calvin Klein, Maybeline, Giorgio Armani és még sok más kampány élén.

Tyra Banks

Tyra-t még középiskolában szerződtette az Elite modellügynökség. Érettségi után Párizsba utazott és viharként vonult végig a kifutókon, ám ahogy karrierje virágzott, súlya is egyre jobban gyarapodott, így  inkább a médiában foglalte el biztos helyét.

Kristen McMenamy

Nincs senki a világon, akit hasonlítani lehetne Kristen McMenamy-hoz. A szokatlan szépségért nem rajongtak elsőre az ügynökségek. Eileen Ford plasztikai beavatkozást javasolt neki, hogy később elérhessen valamit a szakmában. Persze ez a vélemény nem akadályozta meg semmiben a modellt és dolgozott a Chanel-nél, a Versace divatház is alkalmazta és dolgozott néhány legendás fotóssal is, mint Richard Avedon, vagy Jürgen Teller.

Eva Herzigová

Eva Herzigová karrierje akkor kezdődött, amikor megnyert egy modell versenyt Prágában, 16 évesen. Ő volt a 190-es évek Marilyn Monroe-ja. Képei megjelentek a Sports Illustrated-ben, valamint H&M, Guess és Agent Provocateur kampányokban szerepelt.

Ajánló
Kommentek
  1. Én