DESIGNER LÁBAK DESIGNER CIPŐKHÖZ

Először a múló idő és a korosodás hajtotta az embereket a plasztikai sebészekhez, majd az önbizalomhiány és kisebb-nagyobb esztétikai hibák kijavítása. A legutóbbi ok, amiért a nők kés alá fekszenek az a cipő. Igen, ezt az ártatlan testrészt alakíttatják át a nők annak reményében, hogy tökéletesen illeszkedjen lábuk a keskeny, magassarkú lábbelikbe, amikre vágynak.

A New York Times beszámol azokról a furcsa nőkről, akik átalakítják lábuk alakját, hogy azok passzoljanak a designer cipőikbe. Az egyik plasztikai sebész szerint, aki már számos ilyen és ehhez hasonló műtétet végzett már el, azt nyilatkozta, hogy a nők rendszeresen arra hivatkoznak, hogy nem képesek már tovább elviselni a magassarkú okozta fájdalmakat.

Több eljárás is létezik, amelyek saját becenevet kaptak, mint például a „Hamupipőke”, a műtét, amely során eltávolítják a bütyköt, ha valaki a „Perfect 10”-t válazsztja rövidebb lábujjakat kap, aki a „T-modell”-t, annak meghosszabbítják őket. Utolsóként pedig a „Foot tuck” nevezetű beavatkozást említeném, ahol a talpat egy plusz réteg zsírral egészítik ki, hogy kényelmesebb legyen legszebb lábbelink. Az orvost olyan betegek is felkeresik, akik egy lábujjukat szeretnék eltávolíttatni annak érdekében, hogy könnyebben hordhassanak keskenyebb/szűkebb cipőket is, vagy éppen lábujjaik körül szeretnék ugyan ezért az okért eltávolíttatni a zsírt. De nem csak a New York Time által megkérdezett orvosnak vannak ilyen tapasztalatai. Egy másik plasztikai sebész így nyilatkozott: „A rendelőm felrobban gyakorlatilag Manolo Blahnik, Christian Louboutin és Nicolas Kirkwood miatt.”, míg a következő sebészünk már saját honlapján népszerűsíti a beavatkozásokat.

Egy new york-i ortopéd orvos szerint nem a műtét az egyetlen lehetőség. Plasztikai beavatkozás nélkül, plazma terápiával, őssejt injekciókkal és beépített talpbetétekkel (nem Dr. Scholl) is el lehet érni ugyanazt a hatást. Az is tanácsolt a betegeknek, hogy olyan designer cipőket vásároljanak, amelyek szélesebbek az átlagnál, mint például a Prada és a Michael Kors által tervezett cipőket.

A kozmetikai lábműtétek már évek óta elérhetőek, de eddig sosem találkozhattunk ilyen sok, különböző eljárással egyre szélesedő körben és kifejezetten egy, a divat által okozott probléma megoldására. Az úgynevezett lábprobléma elég gyakori, de úgy gondolom nem elég szörnyű ahhoz, hogy kés alá feküdjön miatta az ember lánya, mégis rengetegen megteszik. Ezek után elgondolkodhatunk azon, hogy talán nem bennünk van a hiba, hanem a tervezőkben.

Ajánló
Kommentek
  1. Én