A ’70-ES ÉVEK MODELLJEI (2. rész)

Hasonlóan a ’60-as évek szupermodelljei, a ’70-es évek címlaplányai is a változó időket tükrözte. Függetlenül attól, hogy valaki áttörő sikert aratott, vagy épp csak felrázta egy kicsit a dolgokat, mindegyik lány otthagyta lábnyomait a divatban.

Marisa Berenson


Yves Saint Laurent a hetvenes évek lányának nevezte Marisa-t. Nagymamája Elsa Schiaperelli híres női ruha tervező volt, szóval a divatot már a génjeiben hordozta születése óta.  16 évesen kezdte el a modellkedést és Diana Vreeland szárnyai alá került. A ’70-es évek legnagyobb divatházainál dolgozott, többek között a YSL-lel, Azzadine Alaïa-val és a Halston-nal, valamint legendás fotósokkal  működött együtt, mint Richard Avedon-nal, Helmut Newton-nal és Irving Penn-nel.

Patti Hansen


Patti Hansen-t 1972-ben fedezték fel, miközben apja hot-dog standjánál dolgozott Staten Island-en. Karriere elején Patrcik Demarchelier elvitte Párizsba. Nem sokkal később Revlon hírdetésekben szerepelt, amelyeket Richard Avedon fényképezett. 23 éves volt, amikor találkozott leendő férjével, Keith Richards-al.

Beverly Jhonson


Beverly Jhonson megnyitotta az utat az afroamerikai modllek előtt a divat világába, akik addig faji megkülönböztetésben részesültek. Mikor elkezdte modell karrierjét, szinte az összes ügynökség elutasította. De miután a dolgok elkezdtek változni, egyre nagyobb gyakorisággal kezdett el csörögni a telefon is. Beverly több, mint 500 magazinban jelent meg és többek között az Yves Saint Laurent és a Ralph Lauren kifutóin is sétált.

Cheryl Tiegs


Cheryl Tiegs testesítette meg a tökéletes lányt a napbarnított bőrével, egészséges fizikumával és gyönyörű mosolyával. 16 évesen kezdte a modellkedést, és emellett áruházakban dolgozott napi 25 dolláros fizetésért. Első nagy kampánya egy fürdőruha reklám volt 17 évesen. Rengeteg magazinban szerepelt, sokszor sportos témában.

Renè Russo


1972-ben egy Rolling Stones koncerten figyeltek fel rá és karrierje a Ford modellügynökségnél indult el. A divatipar beleszeretett éles arccsontjába és széles szemeibe – Brooke Shields így írta le egyszer: „a legszebb dolog, ami valaha is járt a Föld felszínén”. Egy  sikeres évtized után 30 évesen nyugdíjba vonult és színészi karriert futott be.  

Ajánló
Kommentek
  1. Én