A ’70-ES ÉVEK MODELLJEI (1. rész)

Hasonlóan a ’60-as évek szupermodelljei, a ’70-es évek címlaplányai is a változó időket tükrözte. Függetlenül attól, hogy valaki áttörő sikert aratott, vagy épp csak felrázta egy kicsit a dolgokat, mindegyik lány otthagyta lábnyomait a divatban.

Jerry Hall

 

 

Jerry Hall 16 évesen elhagyta texasi otthonát és elindult megvalósítani legnagyobb álmát, hogy szupermodell lehessen. Lefoglalt egy jegyet Franciaországba, majd végül St. Tropez tengerpartján fedezték fel. Ezek után heteken belül már Helmet Newton fotózta és nagy divatlapok címlapján pózolt. Hall híres volt kapcsolatairól is. Ő volt a barátnője és múzsája Bryan Ferry-nek, majd Mick Jagger felesége lett.

Lauren Hutton

 

Lauren Hutton lenyűgözte Diana Vreeland-et, aki Richard Avedon-hoz küldte a lányt. 1966 és 1975 között 25 borítón szerepelt, majd színésznőként folytatta karrierjét. 1980-ban megkapta az „Amerikai dzsigoló” című film női főszerepét és Richard Gere-rel dolgozott együtt.

Janice Dickinson

 

A korai ’70-es években Janice New York-ba költözött, hogy folytassa a modellkedést a „Miss High Fashion Model” díj megnyerése után. Jacques Silberstein fedezte fel, ezek után pedig rengeteg divatlap címlapján szerepelt, beleértve a Marie Claire-t is, Janice saját magát a világ első szupermodelljének hívta.

Gia Carangi

 

Gia Carangi mindig is vad oldaláról volt ismert. Karrierje 17 évesen kezdődött a Wilhelmina modellügynökségnél. 18 évesen az évi keresete 100 000 dollár volt és több nagy divatkampányban főszerepét kapta meg. Sajnálatos módon egyre többet szórakozott és kábítószerfüggő lett.  Ebből következett, hogy karrierje egyre jobban hanyatlott, végül pedig AIDS-ben hunyt el. Őt testesíti meg Angelina Jolie az 1998-as „Gia” című filmben.

Iman

 

Peter Beard fedezte fel 1975-ben Nairobi-ban a szoborszerű szomáliai szépséget. Ebben az időben Iman politikatudományt tanult az egyetemeb és folyékonyan beszélt öt nyelven. Hirtelen robbant be a divat világába és rengeteg címlapon való szereplést  tudhat a magáénak. Múzsája volt Thierry Mugler-nek, Calvin Klein-nek és Donna Karen-nek. A sikeren kívül megnyerte a ’70-es évek egyik nagy ikonját is, David Bowie-t, akivel 1992-ben házasodott össze.

Ajánló
Kommentek
  1. Én