Ez is divat

Biztos ti is sok olyan kollekcióval találkoztok, amelyek nagyon különleges darabokból állnak. Most hoztam nektek én is igazán nem mindennapi kreálmányokat.

Nem tudom hányan hallottatok már a dot.COMME márkáról. Aki ismeri a márkát, az már tudja, hogy nem mindennapi stílusú ruhákat készítenek. Elképesztően ötvözik egymással az anyagokat, színeket és formákat. Egy tervező szerint Minden Comme stílusú lesz! A kijelentés lehet, hogy kicsit messze áll az igazságtól, de mégis működik a maga hírnevével a saját paraméterein belül. A kollekció darabjait nők és férfiak egyaránt hordhatják, mondhatjuk unisex ruhákat készítenek. Nagyon fiatalos stílus, amelyre az idősebb korosztály már azt mondhatja, hogy ezek a fiatalok, már azt sem tudják, hogy mi is az a kifinomultság a divatban. Hát igen a fiatalokra összpontosítnak a divattervezők. Rámennek a nagyon vagány, extravagáns, nem mindennapi, mindent-mindennel ruhaviseletre. Mintha foltokból lenne összevarrva a nadrág, kicsit bohócosra veszi a figurát, de nem csak ezzel a darabbal, hanem a bőszárú halásznadrágokkal, és a kockás színes felsőkkel. Akár pizsamának is tekinthetjük a kollekció másik felét, ami nem a bohócos jellegbe sorolható. Mégis oly módon van minden egyes rész kidolgozva, hogy igazán hordhatóvá teszi a darabokat. Tudja, hogyan ötvözze azokat a részleteket, amelyek egyáltalán nem illenének egymáshoz. A tervezett cipők a tornacipő és ünneplős férfias fekete cipőkből és ezek keverékeiből áll, amelyek a sportos és elegáns megjelenést tükrözhetik. A magas talpú szandálok és a lágy anyagú hosszúszárú csizmák kiegészítik a különleges vad megjelenésű ruhákat.

A másik igazán különleges ruházatok megjelenítője a ROOFLESS. Ugyanúgy, mint a COMME női-férfi, unisex vonalon haladnak. Mindkettőre mondhatjuk, hogy egy kicsit „hajléktalan” viselet. Nejlonból készítenek pulóvert és nadrágot, melyeket úgy alakítanak ki, hogy két réteg közé kemény játékfigurákat tesznek, mint például a dínó és a tehén, amelyekkel kiskorunkba jókat játszottunk. Az biztos, hogy nem mindennapi megoldás, igazán egyedi! Úgy használja az anyagokat, hogy bátran felvenném minden tervezetüket. A kollekció láttán talán első reakciónk, hogy elmosolyodunk rajta, hiszen ez a dínós megoldás elég vicces, vagy elborzadhatunk, hogy már megint mit találtak ki, ami elvetemült hatást kelt, de végül az lesz a benyomásunk, hogy azért igazán jót alkottak ismét a kósza gondolatú tervezők.

Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy bátran viselhetjük együtt a különböző színeket, anyagokat és formákat.

Na? Nektek mi a véleményetek?

Ajánló
Kommentek
  1. Én