A RÉGI az ÚJ őrület

Akár otthon anyáink és nagyanyáink szekrényében is keresgélhetünk ruhadarabokat, amelyeket bátran párosíthatunk az új cuccainkkal és stílusosan hordhatjuk őket így a 21.században is...

Mint ahogyan sokszor mondják, a divat nem új, csak a régi stílusokat veszik elő és újítják fel különféle módon. Más kiegészítőket használunk, másfajta cipővel, felsővel, kabáttal, táskával, mint ezek előtt használták, de a formák és alakzatok ugyanazok maradnak alapjába véve. Még más anyagokból és más-más újabb színekből alkotjuk meg ugyanazok alapján az újat.

Íme az 50-es évek divatja, amelyet ma is ugyanúgy megjelennek a kifutókon. A térd alattig érő szoknyák, a ceruzaszoknyák, a derék van központban, mint ahogyan mostanság megint nagy divat lett.

A 60-as években rövidültek a szoknyák és egyre hangsúlyosabb színekben és egyre különfélébb mintákban pompáztak a kecses kis ruhák, kosztümök.

A 70-es évek a hippi korszakot idézi, a virágos minták tömkelegét és a legkülönfélébb színkombinációk évei voltak. Hódított a bőszárú nadrág, minél bővebb volt a szár, annál jobb volt. Most is azt kell, hogy mondjam, kezd visszajönni a bő szár divatba, persze nem ilyen drasztikus módon, de kezd, ami számomra annyira nem tetszik. de gondolom sokan kedvelői.

A 80-as években kezdett el divatossá válni igazán az, hogy a nők is főként nadrágban, most ahogy mondjuk, leggingekbe öltöztek, nagyon bohókás, lenge és egyben testresimuló formákat öltöttek magukra. A lábszárvédő és tüllszoknya is nagyon kedvelt volt, meg a féloldalas hajviselet is akkoriban hódított. Madonna is ekkoriban robbant be a köztudatba és sok utánzója, követője akadt a különlegesen viselt ruhakölteményeinek.

A 90-es évek már annyira nem is áll távol tőlünk. A farmer és a köldökmutogatás évtizede volt. Ma ismét találkozhatunk ezekkel a stílusjegyekkel, amely akkor volt mindenki nagy kedvence. A bokalengő répanadrágok magassarkúval ékesítve és a szakadt rövidnadrágok, bőrszoknyák is igen kedveltek voltak.

Most már mondhatjuk, hogy mindezek stílusok keverékeit hordjuk, vagy egyes esetekben ugyanazt a formát öltjük magunkra. Nagyon sokrétű a divat és mondhatjuk, hogy az előző 50 év divatját hordjuk magunkon egyszerre, mert mindegyikből lehet olyat mondani, mutatni, amelyet most is szívesen felveszünk a mindennapokban.

Feketén-fehéren

A letisztult színek, mint a fekete és a fehér, minden idők divatját meghódította és ez még ma is fennáll...

Mindenidők legrégebbi színkonbinációja közé tartozik öltözködésünkben a jól megszokott, letisztult fekete-fehér stílus. Bármikor, bárhol felvehetünk egy ilyen színekben pompázó ruhát, szettet, ha alaklom van, vagy ha csak szimplán kimegyünk az utcára egy sétára, akkor is megfelelő öltözet ebből a két alapszínből összeszedett ruházatunk. Lehetünk így a legelegánsabbak és a legtrendibbek minden erőfeszítés nélkül. Nem kell vacilálnunk, hogy vajon melyik színű blézerem menne a másfajta színű nadrágomhoz, hanem ez egyszerűen nagyszerű, ha csak fekete és fehér a kombináció. A cipőnk is csak ezt a két színt képviselje és a táskánk is, hogy teljes összhangban legyünk önmagunkkal. Vagy más színű kiegészítőkkel és cipővel is nagyot dobhatunk szettünkön. Most azt mondanám, hogy az arany szín, az arany bizsuk nagy divat és ezzel igazán tündöklő és letisztult viseletet ölthetünk magunkra.

Annyiféle alakzat és forma készíthető a ruhákra, hogy ezzel egy ilyen sima két színben pompázó szettet is úgy fel tudunk dobni, mintha nem is csak az a két szín szerepelne. De az alap alakzatok, mint a csíkos, a pöttyös is  nagyon jelen van mostanság.

Nézzünk néhány egyszerű kombinációt, mint egy nagy eseményen, akár egy gálán, milyen pompás megjelenést adhat ez a két szín.

Vagy akár csak az utcán, egy sima fehér póló is lehet szexi, csak találjuk meg a módját annak, hogyan is viseljük.

 

A divatban rengeteg féle kombinációja van eme két mindenkinek megfelelő színnek. Szerintem nincs olyan ember, akinek ne állna jól egy elegáns öltözék fekete-fehérből. Az lehet, hogy a két színből, ha csak egyiket viseljük, mint például a fehéret, az úgy lehet nem áll jól egy teltkarcsú nőnek, mert mint mondják a fehér szélesít, a fekete pedig slankít, de az a fehér ruha egy fekete oldalbetéttel máris másként tűnik az egyes személyeken. Szóval nem baj az, hogyha valakinek csak ez a két szín tetszik, mert van akinek csak ezek jönnek be, de nagyon sokfélét lehet kihozni ezekből, úgyhogy bátran viseljük őket.